2010. szeptember 9., csütörtök

Menza

Ma van egy hónapja hogy dolgozok. A cégnél jó konyha van, és - Svájchoz képest - jó áron is, mivel a cég támogatja a menzát.
Néhány példa hogy milyen kaják voltak eddig: rózsaborsos marhasteak, lazac, haltál rákkal a tetején, struccszelet, kagyló, vapiti steak (itt utána kellett néznem a wikipédián hogy az milyen állat, kiderült hogy szarvas, úgyhogy legközelebb ehetek belőle), báránysült, borjúragu, pulykaragu. Szinte kivétel nélkül nagyon finomak. A franciák elég nagy természetességgel mozognak ezek között a kaják között, biztos természetes nekik hogy ilyeneket esznek, én meg néha csak figyelek hogy melyiket hogyan kell szakszerűen enni. Ma például kagylóból volt lecke: a kollegina megfogott egy kagylót és azzal mint csipesszel csípte ki a többi kagyló húsát. Én meg figyeltem és tanultam, miközben az étkezésetikett szempontjából 100%-ig biztonságos mustáros borjúragut ettem.
Az a rendszer, hogy a húsféle van beárazva, és 5-6 köretből lehet választani mellé. De nem egyet, hanem akár mind a 6-ot. Általában 2-4-félét szoktak kérni a kollégák - így én is -, és még mellé adnak kenyeret is, 3-4-féle kenyérből lehet választani. A köretekért és a kenyérért nem kell fizetni, csak a húsétel árát (8-13 frank - máshol sem kapni olcsóbban ebédet).
Sajnos nincsenek fényképeim a témához, pedig megérné.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése